EXCLUSIV | Cât de bine au fost îmbrăcate miresele lui Hagi și Minune! Criticul și fashion designerul Andreea Simona a dat verdictul

17 07. 2024, 11:37

Pentru că weekendul care tocmai a trecut a fost plin, cu două nunți fastuoase și mirese care mai de care mai elegante, cu rochii desprinse parcă din poveștile cu prinți și prințese, dar și invitați cu ținute pe măsură, am fost curioși să aflăm dacă miresele s-au îmbrăcat corespunzător și dacă au fost în pas cu moda. Ne-a ajutat în acest verdict Andreea Simona, Critic&Fashion Designer, care a analizat ținutele Elenei Tănase, nora lui Gică Hagi, dar și rochia de mireasă a fiicei mijlocii a lui Adrian Minune. Cele două nunți ale familiilor Gică Hagi- Adrian Minune au avut loc duminică și au fost destul de admirate și comentate din toate punctele de vedere, în mod special a ținutelor alese de miri.

Adriana Minune a ales voalul greșit iar nașa Karmen ar fi putut purta un costum tip frac roz în biserică

Fashion designerul Andreea Simona a pus lupa pe ținutele mireselor, în mod special, așa că vom descoperi împreună care dintre rochiile alese de Adriana Simionescu și Elena, nora lui Gică Hagi, a fost la înălțime. Se pare că fiica lui Adrian Minune a avut o ținută prea încărcată, după părerea criticului de modă.

„Rochia de mireasă aleasă de Adriana, fiica lui Adi Minune, a fost una grandioasă, specifică nunților libaneze, cu foarte mult volum dar și un cumul de elemente, prea multe elemente de fapt: pietre pe bust, fusta rochiei plină de broderie, care deja este cu volum exagerat, coroniță, pietre pe coroniță, voal cu broderie…Toate acestea încarcă foarte mult și duce spre exagerare, însă s-au văzut și alegeri mai grave de atât. Voalul, în schimb, a fost ales greșit, acesta trebuia să fie mai lung decât trena rochiei și nu invers, căci se vede și este inestetic. Este totuși too much”, ne-a povestit Andreea Simona după ce a analizat ținuta miresei Adriana Simionescu.

În familia Minune, Karmen, fiica cea mare a celebrului artist, s-a remarcat și ea prin ținutele purtate atât la biserică, la botezul nepoțelei sale, Noa, pe care a și nășit-o, cât și la petrecerea de la restaurant. Nașa Karmen a fost sau nu inspirată în alegerea ținutelor pentru nunta surorii sale, Adriana?

„Karmen are un corp foarte frumos proporționat ce-i drept și ea este foarte frumoasă, croiul rochiei roșii alese la petrecere de la restaurant este unul foarte interesant care îi pune foarte bine în evidență formele, culoarea o prinde foarte bine, însă broderia rochiei este un model destul de uzitat și mai vechi, el era în vogă în 2018-2019, acum sunt alte tendințe în materie de broderii. Clatch-ul cu gliter trebuie să iasă neapărat din peisaj căci este exagerat broderie + glitter. Cât despre ținuta roz aleasă pentru biserică… din start o bilă neagră, căci nu este corect să mergem în biserică ca nașă cu o rochie atât de scurtă, trebuie cel puțin un midi sau putea opta pentru o trenă detașabilă atât cât ar fi fost prezentă în biserică. Rochia este una simpluță, într-adevăr, culoarea o prinde însă nu este alegerea potrivită pentru o nașă în biserică. Dacă ar fi ales un costum, eventual tip frac pe roz, ar fi fost de nota 10”, am aflat de la fashion designerul Andreea Simona.

Adrian Minune, un socru mic elegant

Adrian Minune este mereu impecabil în alegerea costumelor și așa a fost și în ziua nunții fiicei sale mai mici, Adriana. Criticul de modă Andreea Simona a analizat și ținuta socrului mic și a dat verdictul și în privința acestuia, dacă a fost sau nu bine îmbrăcat ca socru mic.

„El a optat pentru un Tuxedo Ivoire, ceea ce se potrivește bine pentru perioada verii în contrast cu pantalonii negri. În schimb ar fi trebuit să combine cu un papion negru, așa ar fi fost perfectă ținuta. În rest este elegant și nu a mers pe nimic exagerat”, ne-a mai spus fashion designerul de la care avem multe de învățat în materie de ținute și asortarea acestora.

Mireasa lui Hagi, un adevărat exemplu de urmat

Elena, soția lui Ianis Hagi, fiul marelui Gică Hagi, a făcut o figură bună și a fost o mireasă extrem de elegantă care și-a ales bine rochia, din toate punctele de vedere.

„Mireasa lui Hagi este un exemplu de urmat. Bravo pentru alegere! Atât croiul cât și elementele sunt perfect combinate. Broderia cu flori 3 D simple, este extrem de trendy și cu bun gust. Și ea a avut volum pe rochie, însă gândit să o avantajeze și să nu exagereze, căci florile 3D au fost aplicate corespunzător fără a încărca partea fustei. Voalul splendid și gândit să îi pună frumos în evidență zona feței și a decolteului. Ce să mai, una dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din ultima perioadă”, e de părere Andreea Simona.

Anca Lungu, o mireasă naturală

Și Anca Lungu s-a bucurat de o nuntă zilele trecute, dar pe plajă, în Grecia, cu soțul ei, omul de faceri grec, Harry Arampatzis, iar ținuta sa a fost destul e potrivită pentru ceremonie.

„Pentru faptul că Anca a avut parte de o nuntă pe plajă în Grecia, clar că rochia trebuia să fie una diafană, simplă și lejeră. Alegerea ei a fost una potrivită, drăguță și care îi se potrivește personalității sale. Și care i-a pus foarte bine în evidență trăsăturile, ea fiind o tipă naturală și fină care nu exagerează sau nu cade într-o altă extremă. Machiajul și el natural, este unul potrivit, la fel și bijuteriile și buchetul de flori. Frumos!”, a mai spus Andreea Simona care are o vastă experiență în domeniul de fashion.

Ce ținute se poartă în vara lui 2024 

Pentru că e o vară plină de culoare, am fost curioși să aflăm și ce ținute se poartă în acest sezon așa că Andreea Simona ne-a lămurit în această privință și ar trebui să îi urmăm sfaturile dacă ne dorim să fim cât mai trendy, fashion, naturale și, în același timp, elegante, și în pas cu moda, fără a cădea în vulgaritate.

„Vara acesta se poartă imprimeurile florale fine sau 3D, pe rochii albe ivoire, nude, pasteluri cu texturi fine și lejere, cu croiuri diafane și confortabile, care să te ducă cu gândul la acea femeie modernă, activă, care poartă după ea lejeritatea și naturalețea, ancorată în viața cotidiană căreia prin confortul ținutei emană în jur feminitate și stil. Se poartă talia marcată la rochii, fie prin croiul ei, fie printr-o centură atent aleasă pentru a crea disconfort într-o zi călduroasă.
Se poartă pantalonii lejeri, cu talie înaltă și degajați, chiar volumetrici sau stil cargo, din materiale ușoare, care îți lasă pielea să respire.
Părul se poartă stil natural, messy, nu încărcat sau chinuit cu extensii, ci mai degrabă prins sau cu o tunsoare lejeră care să ne pune în evidență personalitatea și stilul.
Nu se mai poartă elementele încărcate, decolteele exagerate cu sâni bine strânși și scoși la vedere, putem ușor evita vulgaritatea dacă optăm mai degrabă pentru un joc al transparenței decât prin goliciune în partea de sus și exagerat de scurt jos. Dacă alegi ceva mai decoltat în partea de sus, atunci poartă ceva lejer în partea de jos. Iar dacă este invers, atunci poartă ceva scurt în partea de jos și optează pentru o bluză sau top lejer care să nu fie mulat. Mergi pe jocuri volumetrice și nu vei da greș.
Alege inclusiv make-up ul lejer, în nuanțe pastelate care să îți contureze fața, fără culori tari.
Însă cel mai trendy element în zilele noastre este să fii cât mai naturală, să porți ținute cool, care te fac să te simți confortabilă, care să îți definească personalitatea, căci astfel vei emana feminitate și stilul ți se definește, renunță la ținutele mulate din cap până în picioare căci duc spre vulgaritate”, ne-a sfătuit criticul&fashion designerul Andreea Simona.